#Animal Rights
Target:
Ελληνικη Κυβερνηση-Greek Goverment, Ευρωπαικη Ενωση- European Union
Region:
Greece
Website:
www.facebook.com

Παρακαλουμε βοηθήστε να αποτρέψετε την Ελληνικη Κυβερνηση να εφαρμοσει την οδηγια της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπερ των μαζικών δολοφονιών αδέσποτων ζώων και την εγκατάσταση σε όλη την Ελληνικη Επικρατεια καταφυγίων θανατωσης (Killing Shelters) με την υπογραφή αυτου του ψηφισματος!

Ο αυξανόμενος αριθμός εγκαταλελειμμένων κατοικίδιων ζώων (κυρίως σκύλων και γάτων) έχει γίνει "πρόβλημα" σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομενης της Ελλαδας και των Βαλκανιων . Όλο και περισσότερο αντιμετωπίζουμε τρομακτικές ειδήσεις και εικόνες ζώων που έχουν δηλητηριαστεί ή άλλως σκοτωθεί και ζώα που έχουν υποστεί τρομερή κακοποιηση. Οι ακτιβιστές για την προστασία των ζώων προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να βελτιώσουν την κατάσταση των αδέσποτων και έχουν καταβάλει μεγάλες προσωπικές και οικονομικές προσπάθειες για να το κάνουν. Στις πληγείσες χώρες η νομική προστασία των κατοικίδιων ζώων είτε λείπει, είτε είναι ανεπαρκής, είτε σπάνια εφαρμόζεται.

Τον τελευταίο καιρό σε ολόκληρο τον κόσμο και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τα αδεσποτα ζωα έχουν κριθεί υπεύθυνα για τη διάδοση της λύσσας και άλλων ασθενειών. Σε ορισμένες χώρες, έχουν ήδη γίνει μαζικές δολοφονίες σκύλων και γάτων σε πτήση υπό την προϋπόθεση αυτή.

Τον Μάιο του 2008, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 22ας Μαΐου 2008 σχετικά με μια νέα στρατηγική για την υγεία των ζώων για την Ευρωπαϊκή Ένωση 2007-2013 (2007/2260 (INI)). Εκτός από άλλες πτυχές, η στρατηγική αυτή προβλέπει ισχυρή εξάρτηση από το «Σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών για τον έλεγχο του πληθυσμού αδέσποτων σκύλων» της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Υγεία των Ζώων (OIE) που διατυπώθηκε από την Επιτροπή Προτύπων για την Υγεία των Χερσαίων Ζώων (Έκθεση Οκτώβριος 2008). Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι επίσης μέλη του ΔΓΕ.

Η λύση του προβλήματος των αδέσποτων σκύλων σύμφωνα με το ΔΓΕ
Το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών του OIE έχει ήδη αποδεχθεί μεθόδους που χρησιμοποιούνται από διάφορες μη ευρωπαϊκές χώρες. Οι κατευθυντήριες γραμμές του ΟΙΕ επικεντρώνονται σε οικονομικές πτυχές. Καθορίζουν σαφώς τις μεθόδους που απαιτούνται για την εφαρμογή της συγκράτησης της λύσσας που συνδέεται με το αδέσποτο πρόβλημα. Το OIE, των οποίων οι κυριότεροι επίτροποι προέρχονται από χώρες που έχουν προβλήματα με αδέσποτα, υποστηρίζουν φυσικά την άμεση εξάλειψη του προβλήματος. Η ταχύτερη λύση για την επίλυση του αδέσποτου προβλήματος σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΔΓΕ είναι η ευθανασία των ζώων - ειδικά όσον αφορά το νομισματικό κόστος, την υποδομή και την "ακαταλληλότητα" των ζώων.

Οι "ανθρώπινες" μέθοδοι που έγιναν αποδεκτές από το ΔΓΕ για την εξάλειψη των αδέσποτων πληθυσμών κυμαίνονται από την εισαγωγή ενός αιχμηρού μπουλονιού στο κεφάλι, ακολουθούμενου από τη γέννηση πριν από την αφαίμαξη - έως το θάνατο σε θαλάμους αερίων ή με ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με το ΔΓΕ, η ευθύνη για την απόφαση σχετικά με την τύχη των αδέσποτων που ζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή μεταφέρεται μόνο από τις τοπικές αρχές. Οι κτηνίατροι και οι οργανώσεις προστασίας των ζώων υποβαθμίζονται σε «gophers» των τοπικών αρχών και των πολιτικών τους.

Αυτό το τρομακτικό έγγραφο του ΟΙΕ δεν σημαίνει μόνο μια ποινή θανάτου για τα αδέσποτα σκυλιά παγκοσμίως, αλλά και η πλειοψηφία των εκπροσώπων της ΕΕ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τους σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 22ας Μαΐου 2008 σχετικά με νέα στρατηγική για την υγεία των ζώων για την Ευρωπαϊκή Ένωση 2007-2013 (2007/2260 (INI)) ".

Όμως, επειδή η ΕΕ υπεβαλε αίτηση για ένταξη στο ΔΓΕ και επειδή όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι επίσης μέλη του ΔΓΕ, υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος η Ευρώπη να τα σκοτώσει μεσα σε καταφύγια, εφαρμοζοντας ταυτοχρονα μαζικές δολοφονίες αδέσποτων ζώων από τον υπαρχων εχθροζωικο νόμο. Αυτο δυστυχως εφαρμοζεται σε ολες τις Βαλκανικες χωρες, συμπεριλαμβανομενης και της Ελλαδας. Τέτοιες δολοφονίες δεν θα εκτελούνται μόνο σε περιόδους οξείας λύσσας σε ορισμένες περιοχές. Μπορούν να διεξαχθούν επίσης σε περιπτώσεις όπου τα ανθρώπινα όντα αισθάνονται ενοχλημένα ή παρενοχλούνται από περιττώματα και θόρυβο ή όταν τα ζώα φοβούνται ότι είναι η αιτία της παρεμπόδισης της κυκλοφορίας. Ένας σκύλος μπορεί να ευθανατωθει εάν λέγεται ότι είναι επικίνδυνος ή αν μια πόλη ή ένας δήμος δεν έχει επαρκείς οικονομικούς πόρους για εμβολιασμους ή στειρωσεις, ή για να κρατήσει τα ζώα σε καταφύγιο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να συμβεί αν οι τοπικές αρχές είναι οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων (βλ. Π.χ. Ελλαδα, Ρουμανια, Σερβία, Τουρκία, κ.λπ.)!

Αντί να σταματήσει η μαζική αναπαραγωγή κατοικίδιων ζώων, η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή και η μαζική εισαγωγή γατών και κουταβιών, το ΔΓΕ επιτρέπει σε τέτοιους "εκτροφεις" να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους ατιμώρητα. Το ΟΙΕ επιθυμεί μόνο οι εκτροφεις και οι έμποροι σκύλων να ενθαρρυνθούν να σχηματίσουν ή να ενταχθούν σε μια κατάλληλη ένωση. Η ευθανασία των ζώων συντροφιάς μας γίνεται μια λύση για ένα ανθρωπογενές πρόβλημα που οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να λύσουν. Για να εξαλειφθεί το αδέσποτο "πρόβλημα", οι άνθρωποι πρέπει να αναπτύξουν συμπόνια ή ευθύνη. Αλλά στην πραγματικότητα οι άνθρωποι θα ενθαρρύνονται να ενεργούν ανεύθυνα αν τους δοθεί το δικαίωμα να σκοτώσουν τα κατοικίδια ζώα.

Το δικαίωμα στην εξάσκηση της ευθανασίας προκειμένου να εξαλειφθεί ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από μόνο του, καθιστά τα πράγματα εύκολα για τους πολιτικούς και αποτρέπει την αναγκαιότητα διδασκαλίας των πολιτών τους για τη θεραπεία των ζώων με σεβασμό. Τα υψηλά πρότυπα για την καλή μεταχείριση των ζώων στην Ευρώπη και οι δεκαετίες προσπαθειών για την επίτευξη καλύτερης καλής μεταχείρισης των ζώων από πολλά άτομα δεν θα χάνουν τίποτα. Η βαρβαρότητα των ανθρώπων προς τα ζώα συντροφιας τους θα είναι άλλη μια συνέπεια.
Ορισμένες χώρες, όπου υπάρχει σήμερα μια αποτελεσματική διαβίωση των ζώων, θα πρέπει να συνηθίσουν τη νομιμοποιημένη και αυθαίρετη θανάτωση των κατοικίδιων ζώων τους από τη δικτατορία των τοπικών αρχών. Κατά τον ίδιο τρόπο τα ζώα θα αντιμετωπίζονται όλο και περισσότερο ως αναλώσιμα από ανεύθυνους ανθρώπους.

Όσον αφορά τα ζώα που έχουν υποστεί κακοποίηση, μαζικους δηλητηριασμους και εγκατάλειψη, πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για την νομοθεσία που νομιμοποιεί τη δολοφονία ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων. Στόχος του εν' λόγω ψηφισματος είναι να αποφευχθεί η εφαρμογή μιας τέτοιας εχθρικης προς τα ζωα νομοθεσίας και να διασφαλιστεί η βελτίωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς (Στρασβούργο, 13.XI.1987).

Αυτο το ψηφισμα υποστηρίζει μια νομοθεσία που προστατεύει τα αδέσποτα ζώα στην Ευρώπη και δεν τα παραδίδει για να ευθανατωθουν από τις τοπικές αρχές της Ελλαδας.

Ευχαριστούμε όλους εκείνους που υπογράφουν αυτο το ψηφισμα και αγωνίζονται για να βοηθήσουν την αδεσποτη ζωη στην Ελλαδα.

Γραπτή δήλωση σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων σύμφωνα με το άρθρο 116 του Κανονισμού των βουλευτών Alain Hutchinson, David Hammerstein και Neil Parish σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+WDECL+P6-DCL-2009-0012+0+DOC+PDF+V0//EN&language=EN

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 22ας Μαΐου 2008 σχετικά με μια νέα στρατηγική για την υγεία των ζώων για την Ευρωπαϊκή Ένωση 2007-2013 (2007/2260 (INI))

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P6-TA-2008-0235+0+DOC+XML+V0//EN

Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE) · "Σχέδιο κατευθυντηρίων γραμμών ελεγχου πληθυσμου των αδεσποτων σκυλων και των χερσαίων ζώων". Πρότυπα Υγείας Έκθεση της Επιτροπής Οκτώβρης 2008

https://www.aphis.usda.gov/aphis/ourfocus/importexport

Υγεία των ζώων: η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία

https://ec.europa.eu/food/animals/health_en

Γραπτές παρατηρήσεις της Κοινότητας σχετικά με τον Κώδικα Υγείας των Χερσαίων Ζώων του ΔΓΕ μετά την συνάντηση της Επιτροπής Τυποποίησης για τα Χερσαία Ζώα τον Οκτώβριο του 2008 και πριν από την επόμενη συνεδρίασή του τον Μάρτιο του 2009.

https://ec.europa.eu/food/safety/international_affairs_en

Η νέα στρατηγική για την υγεία των ζώων - Η πρόοδος της στρατηγικής

https://ec.europa.eu/food/animals/health_en#principles

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΕ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Παρίσι, 2-6 Μαρτίου 2009

https://www.oie.int/doc/ged/D5948.PDF

©Οι ευθανασιες δεν αποτελουν λυση, αλλα... λυσσα απεναντι στη ζωη...
https://www.facebook.com/panhellenicmovementforanimals/photos/a.263973073629541.82303.174051975954985/1491480410878795/?type=3&theater

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Προς την Ελληνικη Κυβερνηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
στο σύνολο των εκπροσώπων του
των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ψηφισμα σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του Alain Hutchinson, David Hammerstein και Neil Parish σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων

καθώς και με γνώση της ισχύουσας Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς (CETS αριθ. 125),

και έχοντας πλήρη επίγνωση του άρθρου 116 του Κανονισμού του,

ζητάμε από την Ελληνικη Κυβερνηση, τον Πρωθυπουργο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Επιτροπή και το Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του

A. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει ενιαίο ή ειδικό κείμενο σχετικά με την προστασία των κατοικίδιων ζώων και των αδέσποτων ζώων που ισχύει για όλα τα κράτη μέλη,

Β. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς είναι ελλιπής και δεν έχει υπογραφεί από όλα τα κράτη μέλη,
Γ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πολλά κράτη μέλη εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις κακομεταχείρισης ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ή εγκαταλελειμμένων ζώων, οπως και μαζικες εξοντωσεις σε ολη την Ελλαδα.

1. να εισαγάγουν μέτρα ώστε τα κράτη μέλη να επιβάλλουν αυστηρές ποινές σε άτομα που εγκαταλείπουν, κακοποιουν, η δηλητηριαζουν ένα κατοικίδιο ζώο ή αδέσποτο ζώο και να αναθέσουν στα κράτη μέλη τη θέσπιση συστήματος διαχείρισης σε εθνικό επίπεδο για τη περισυλλογή, την στείρωση και τον εμβολιασμό τους.

2. να καλέσει όλα τα κράτη μέλη να υπογράψουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς και να εγκρίνουν τα νέα μέτρα ·

3. να κυρώσουν τα κράτη μέλη που δεν συμμορφώνονται με την προαναφερόμενη σύμβαση και τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ·

4. να διαβιβάσει την παρούσα δήλωση μαζί με τα ονόματα των υπογραφόντων στα κοινοβούλια των κρατών μελών, στο Συμβούλιο και στην Επιτροπή.

Πάνω από αυτή τη γραπτή δήλωση σχετικά με την καλή διαβίωση των κατοικίδιων ζώων και των αδέσποτων ζώων

και γνωρίζοντας το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 22ας Μαΐου 2008 σχετικά με μια νέα στρατηγική για την υγεία των ζώων για την Ευρωπαϊκή Ένωση 2007-2013 (2007/2260 (INI))

ισχυριζόμαστε

1) η εφαρμογή αυτών των μέτρων δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πραγματοποιηθεί με πλήρη ή μερική υιοθέτηση ή σύμφωνα με το συνιστώμενο "πρόγραμμα ευθανασίας" του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (OIE) (που ονομάζεται: "STRAY DOG POPULATION CONTROL" την Επιτροπή Προτύπων για την Υγεία των Χερσαίων Ζώων (Έκθεση Οκτώβριος 2008) και αναθεωρήθηκε τον Μάρτιο του 2009).

2) Να μην εγκρίνει ή να εγκρίνει την εφαρμογή θανάτων ή θανάτωσης μεσα σε καταφυγια ή καταυλισμους υποδοχής όπου σκοτώνονται τα ζώα, καθώς και δράσεις θανάτωσης απέναντι σε αδέσποτα ζώα και ελεύθερα περιαγώδη ζώα συν τη δολοφονία ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων σε καταφύγια ή καταυλισμούς μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα 15 ημερων.

3) να απαγορεύσει τη θανάτωση ζώων συντροφιάς και κατοικίδιων ζώων στον τομέα των μη εδώδιμων τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο του ΔΓΕ, όπως η χρήση μεθόδων αιχμαλωτισμού με βίδες και εξώθηση, εκτόξευση αερίων, εκτόξευση ή κλαμπ και επιπλέον δηλητηρίαση, θανάτωση, σύρμα και άλλες επώδυνες απάνθρωπες μεθόδους .

4) να απαγορεύσει τη θανάτωση ζώων συντροφιάς και κατοικίδιων ζώων στον τομέα των μη εδώδιμων ειδών με κυνήγι ·

5) για την απαγόρευση όλων των δραστηριοτήτων των κυνηγών ζώων

6) ΔΕΝ να παραδώσει την διαιτησία σχετικά με τη θανάτωση κατοικίδιων ζώων και αδέσποτων ζώων στις τοπικές διοικητικές αρχές των νομων, των δήμων, αλλά να χρησιμοποιήσει για τέτοιες περιπτώσεις εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό όπως οι κτηνίατροι:

7) να περισυλλεγουν τα αδέσποτα μόνο για τους σκοπούς του εμβολιασμού, της στείρωσης, της επανατοποθέτησης ή της υιοθεσιας τους σε νέους κηδεμονες

8) την απαγόρευση της περισυλλογης των αδέσποτων με σκοπό την παράδοση ή την πώληση σε ερευνητικά ή / και πειραματικά εργαστήρια,

9) για τη θέσπιση ολοκληρωμένων προγραμμάτων εμβολιασμού και στείρωσης,

10) να ορίσει μέτρα παρακολούθησης για τον έλεγχο των εκτροφέων κατοικίδιων ζώων και άλλων ζώων στον τομέα που δεν προορίζεται για τη διατροφή ·

11) την εφαρμογή καθολικά έγκυρων κατευθυντήριων γραμμών για τις ενώσεις κτηνοτρόφων ·

12) να απαγορεύσει την αναπαραγωγή κατοικίδιων ζώων και άλλων κατοικίδιων ζώων (σκύλοι, γάτες, κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, χάμστερ, αρουραίοι κ.λπ.) με καθαρό εμπορικό και κερδοσκοπικό σκοπό ·

13) για την απαγόρευση της εκτροφής ή της πώλησης κατοικίδιων ζώων και κατοικιδίων ζώων των εκτροφέων που δεν είναι οργανωμένοι από τις κοινοτικές οργανώσεις που έχουν αποδεχθεί (απαιτεί αριθ. 11)) και οι οποίοι φυλάσσουν / εκτρέφουν τα ζώα καταχρηστικά.

14) για την απαγόρευση μαζικών παραγωγών ζώων, π.χ. οι λεγόμενες κουτάβοπαραγωγες (puppy mills)

15) να απαγορεύσει την εισαγωγή κουταβιών (σκύλων) και γατών (γατών)

16) να υποστηρίξει τα καταφύγια ζώων και τις οργανώσεις για την καλή διαβίωση των ζώων σε δράσεις καλής διαβίωσης των ζώων όπως προγράμματα στειρωσης ή εκπαιδευτική διαφήμιση στο πλαίσιο της ιθαγένειας ·

17) να εφαρμόσουν την καλή μεταχείριση των ζώων ως θέμα στα σχολεία,

18) τη θέσπιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων για τη διασφάλιση υπεύθυνου και προσεκτικού χειρισμού των ζώων,

19) να παραιτηθεί από την προσχώρηση ως μέλος του ΔΓΕ, να διασφαλίσει την ανεξαρτησία και την αυτονομία της Ελλαδας και της ΕΕ από οποιεσδήποτε ομάδες συμφερόντων και να εξασφαλίσει στο μέλλον υψηλό επίπεδο προστασίας των ζώων στην Ελλαδα και στην ΕΕ.

Σας ευχαριστούμε που εξετάσατε τις αξιώσεις μας!

Με εκτιμηση,

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

GoPetition respects your privacy.

The Εναντια στη θανατωση-ευθανασια των αδεσποτων ζωων στην Ελλαδα και στην Ε.Ε. petition to Ελληνικη Κυβερνηση-Greek Goverment, Ευρωπαικη Ενωση- European Union was written by Πανελλαδικη Ηλεκτρονικη Διαμαρτυρια Για Τα Ζωα Κατα της Φολας Και Των Κακοποιησεων Panhellenic Movement For Animals Against Poisoning And Abuse and is in the category Animal Rights at GoPetition.